Der var engang hvor modebranchen var en meget lukket kreds for de indviede få og tilmed for de indviede få, skulle man nogle gange sig yderligere fortjent til at blive lukket helt ind i hulen sammen med drengene.

Som en anden Mulle i Zappa, har Zalando blandt andre gjort lidt op med denne huletanke, og gør nu sit (for andet år i træk) for at alle der har lyst, kan få et blik ind i en branche, som for mange altid har været lidt lunefuld og hemmelig.

Navnet er “BREAD & BUTTER BY ZALANDO” og fremstiller sig selv som en ‘festival of style and culture’. Festivalen slår for andet år i træk dørene op for Bread & Butter by Zalando (B&&B) – 1.-3. september i Arena Berlin. Festivalens motto er ’BOLD’, og i løbet af den tre dage lange festival opfordres alle til at være endnu mere modige, når det gælder mode, musik og mad.

Bread & Butter by Zalando byder på det seneste og mest spændende nyt fra brands som adidas, Converse, Nike, og Jil Sander Navy. Festivalen spreder sig over flere scener, og vil møde de besøgende med en masse nyt: eksklusive designs, samarbejder, brand labs, workshops, modeshows, en See Now/Buy Now-service, B&&B Talks med internationale gæster som Dame Vivienne Westwwod og model og akivist Adwoa Aboah, lækker streetfood, og meget mere. Som noget nyt har B&&B tilføjet en række nye lokaler, bl.a. Festsaal Kreuzberg, og et helt nyt interaktivt område til modeshows.
Zalando lancerede Bread & Butter sidste år som et forbrugerevent, der skulle forbinde mode- og musikelskere fra hele Europa med de mest relevante modebrands for at fejre den nye sæson under mottoet NOW. Efter deres succesfulde debut, som tiltrak mere end 20.000 gæster og inkluderede en solid performance af A$AP Rocky, et helt særligt besøg af Gigi Hadid og en eksklusiv augmented reality-oplevelse fra Marni, bevæger B&&B sig i år fra at være et trend show til at være ‘the festival of style and culture’. September bliver måneden, hvor B&&B er inspireret af mottoet ‘BOLD’, som skal overlade scenen til nye ideer, frygtløse meninger og den modigste mode – alt sammen så du kan stikke ud fra mængden og ‘go for bold’.

Sammen med en skarp dansk delegation fik jeg lov at få en forsmag på arrangementet med netop talks fra Aitor Throup (G-Star designer og et idol af mine), Fru Vivienne Westwood og Zalandos egen kreative direktør. Som udgangspunkt havde jeg ikke gjort mig tanker om at besøge festivalmessen i september, men oven på den gedigne fest der tilsyneladende blev holdt sidste år sammenholdt med den klasse og det høje niveau, som Zalando i sidste uge havde sat for dagen, er der ingen tvivl om, at jeg om ikke andet så bare skal ned og opleve én dag! Det bliver godt, kig ned!

Det var så god en fest, at jeg ikke nåede at få så mange skud i kassen, men ovenstående er lidt fra gemmerne på iPhonen, mens nedenstående ikke er credit jeg kan tage, men det er pivfede billeder fra et tjekket event som skal støttes. Sørg for at bestille din billet (for alle er nemlig velkommen) allerede nu lige her.