En gang for mange år siden mødte jeg en mand, der hed Thomas. Thomas havde brunt hår og skæg og en meget jysk dialekt. Han havde mig ved “Hej Virgil”; og vi snakker ‘Virgil’ med hårdt ‘g’ selvfølgelig. Thomas kom ud af Aarhus med en klar vision om, at han skulle sælge sko over hele verden. Helst med en stor appel til modefolket, hvilket jeg jo allerede dengang var priviligeret nok at kunne kalde mig. 

Siden 2009 hvor jeg mødte Thomas, er der sket meget for ham og hans makker Jakob; men vigtigst af alt tror jeg, at de er godt i gang med at leve deres drøm om at levere sko over disken i flere lande end de fleste kan forestille sig, at et dansk mærke kan.

Derfor blev jeg ekstra glad, da jeg faldt over disse Soho Chelsea støvler fra Thomas’ og Jakobs mærke Shoe the Bear. Jeg har aldrig ejet et par “krøllede” ruskinds-sko, for det er jo sådan lidt rock’n’rollet (sagt med tyk jysk dialekt); men da jeg så disse, måtte jeg have dem. Både for nostalgiens skyld, men så absolut også fordi de er pivfede. I dag er de ikke længere på shoethebear.dk, men til gengæld er der rigeligt af andre – spritnye – efterårsmodeller, som jeg i hvert fald varmt kan anbefale ifht. både finish og komfort.